Mangal çeşitleri - Zorda Kalanlardan Yaratıcı Fikirler

"Yaşasın, mangal sezonu açıldı..." isimli yazı dizimizi, mangal krizi tutanların yaratıcı mangal tasarımları ile bitiriyoruz.

Sandalye tipi mangalı hiç denediniz mi?


Su deposundan bozma bir mangal

Alafranga bir mangal. Alaturkasını düşünemiyorum bile.





Köylü ne yapsın, takmış sosisleri yabaya

Bu da zorda kalmış Afrika'lı bir gariban. Paslı yatak yaylarının üstünde et pişiriyor.


Market sepetinden mangallar. Hemen gidiyorum markete bir tane de ben atıyorum arabanın arkasına


 El arabasında ızgara keyfi: İyi fikir.





veee huzurlarınızda PC kasasından bozma efsane mangal:



Yazı dizimizin tamamını okuyanlarla hafta sonu mangala gidiyoruz.

Sağlıcakla kalın. Mangalı yakarken kaliteli mangal kömürü tercih edin. Eskişehir'dekilere bir kaç yer tavsiye edebilirim. Ateşin üzerine eskilerden kalma kısa bir soba borusu koyarsanız baca gibi çalışır, ateşiniz daha çabuk ve güçlü yanar. Yanan kömürlerin dumanı bitmeden eti ızgaraya atmayın. Acele etmeyin, bekleyin biraz. Ne bu telaş, öldün mü açlıktan? Hele bir kömür iyice yansın, kömürün zehirli dumanı bir uzaklaşsın. Kömür iyice yanıp kor haline gelince atın malzemeyi. Haa bir de, bu işi beceremiyorsanız özellikle de kalabalık piknik yerlerinde mangal yakmaya hiç kalkışmayın. Kardeşim şurada yer yok diye dip dibe oturuyoruz. Hafta sonu keyfimize beceriksiz piknik komşumuz toz duman ekiyor. Bir türlü yakamıyor mangalı, duman var icraat yok. Kızılderili gibi mesaj mı çekmeye geldin yoksa pikniğe mi geldin belli değil. Biraz öte kay. Olmadı kendine tüplü/elektrikli bir şeyler al be kardeşim. Öhö öhhö boğdun be bizi, hadi artık ya....


Şu bağlantılara da göz atmanızı salık veririm:

1) Yaşasın, mangal sezonu açıldı...
2) Mangal çeşitleri - Elektrikli/Tüplü, Endüstriyel tipler
3) Mangal çeşitleri - Bahçe tipi, Dekoratif
4) Mangal çeşitleri - Akla ziyan tasarımlar 
5) Mangal çeşitleri - Katlanır - Taşınabilir
Şimdi buradasınız --> 6) Mangal çeşitleri - Zorda Kalanlardan Yaratıcı Fikirler
7) Mangal Çeşitleri - Kütükten Rus/Fin Usülü Mangal

Bu yazı dizisinde kullandığım tüm görseller internet ortamından derlenmiştir. Bazılarının alındığı adresler doğrudan görselin üzerindedir zaten. Telif hakkı vs gibi bir konuda herhangi bir şekilde şikayet gelirse görseli kaldırmayı taahhüt ederim.
.

1 yorum:

Bilindiği üzere piyasada bir çok farklı modelde dumansız mangal adı altında satılan ürünler mevcut. Lakin mangal lezzetinin gıdaya geçebilmesi için yanmış yağ ile tütsülenmesi gerekir. Gıdaların yağı yüksek sıcaklıktaki kömüre damlar ve yanarak dumanı oluşturur. Bu duman pişen gıda ile temasa geçerek o herkesin ızgarada almak istediği aromatik lezzeti katar. Evde dumansız mangal yapmak isteyenler için havmak marka mangalları öneririm. Bu ürünler bildiğiniz normal kömürlü mangaldan farklı değil ancak çıkan dumanı sonrada filtre edebiliyor. Buda kullanıcıya büyük avantaj sağlıyor.

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-