Mangal çeşitleri - Elektrikli/Tüplü, Endüstriyel tipler

"Yaşasın, mangal sezonu açıldı..." isimli yazı dizisinin devamıdır.

İlk yazımda genel bir giriş yaptıktan sonra mangal çeşitleri ile devam edeceğimi belirtmiştim. Aşağıdakiler çok bilinen elektrikli, tüplü mangallar:

Evde kullanılabilecek tipte elektrikli bir ızagara. Kokusuz, dumansız.









Bence ne olursa olsun kömürlü ızgaranın tadını vermez. Ete biraz is kokusu sinmeli.

Bunlar da tüplü olanlarında örnekler:




Tüp bitince beyefendi kendince bir çözüm üretmiş. Eee mangalcılar bilir mangal keyfi malzeme bitince biter, önce tüp biterse yandın. Tüp bitti döt gitti...

Bunlar da endüstriyel tipteki mangallar...



Sonuncusu kokoreç mangalı. Canım çekti bol acılı bir yarım kokoreç. Acilen AOÇ'ye gitmem lazım.




Şu bağlantılara da göz atmanızı salık veririm:


1) Yaşasın, mangal sezonu açıldı...
Şimdi buradasınız --> 2) Mangal çeşitleri - Elektrikli/Tüplü, Endüstriyel tipler
3) Mangal çeşitleri - Bahçe tipi, Dekoratif
4) Mangal çeşitleri - Akla ziyan tasarımlar 
5) Mangal çeşitleri - Katlanır - Taşınabilir
6) Mangal çeşitleri - Zorda Kalanlardan Yaratıcı Fikirler
7) Mangal Çeşitleri - Kütükten Rus/Fin Usülü Mangal

Bu yazı dizisinde kullandığım tüm görseller internet ortamından derlenmiştir. Bazılarının alındığı adresler doğrudan görselin üzerindedir zaten. Telif hakkı vs gibi bir konuda herhangi bir şekilde şikayet gelirse görseli kaldırmayı taahhüt ederim.
.

1 yorum:

Malesef duman olmadan mangal olmuyor. Tavada pişirmekten bir farkı yok bu ürünlerin. Havmak marka mangalları eklemenizi öneririm. Dünyada ilk ve tek yerli üretim gerçek dumansız mangal bunlardır. Bir Türk olarak bunu başka milletlere kaptırmamamız beni de gururlandırdı :D

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-