Çin'den Gelen Sihirli Fasulyeler [10 Nisan 2011de güncellendi]

Nihayet şu adresten vermiş olduğum sihirli fasulye tohumlarım geldi. Çin'den gelmesi uzun zaman aldı ama olsun, acelemiz yoktu. İddiaya göre bu fasulyeler genetik olarak da kodlanmış, yani yetişecek her bir fasulyenin üzerinde de aynı mesaj olacakmış :)


Tohumların üzerine her türlü şekil, kelime, kısa cümleler yazabiliyorlar. Bana gelenlerde yukarıda da görüldüğü gibi: "Only you, I miss you, Thanks, I Love you, I kiss you, Happy, Birthday" yazıyor bir de gülücük işaretliler var.

Tohumlar filizlenince böyle olacakmış, göreceğiz.
----------------->  eklenen bölüm <--------------------


Fasülyelerden birisini denemek için küçük bir saksıya dikmiştim. Saksının tabanına taş yünü koymuş fasulyeyi koyduktan sonra da üzerine biraz torf eklemiştim. Sonra kilerde bekletiyordum. Unutmuşum, daha doğrusu topraktan bu kadar çabuk çıkacağını hiç beklemiyordum. 3-4 gün içerisinde kafasını uzatmış. Zavallıcığın karanlıkta kalmaktan dolayı da beti benzi atmıştı; sapsarıydı. Hemen güneş gören bir yere çıkardım 2 günde kendine geldi yeşerdi, yaprağını da büyüttü. Çok hızlı büyüdüğünden gövdesi biraz zayıf kalmış. Kırılmaması için destekledim.



Uzayan kökler gidecek yer bulamadığından saksının iç çeperi boyunca dolanmış. Taş yünü de köklerin uzaması için iyi bir ortam oluşturmuş gibi görünüyor. Şimdi bunu kucukbahcem'de uygun bir yere dikeceğim. Yaz sonuna doğru da üzerinde gülücükler olan fasulyeleri toplarım inşallah.

Esen kalın.

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-