Yine Gördüm Leyleği Havada

Eskişehir'den Gebze'ye doğru giderken Pamukova civarında, Sakarya Nehri'nin kıyısında mola vermiş bir leylek sürüsü gördüm. Sürünün bir kısmı yerde dinleniyordu bir kısmı da havadaydı.

Bu sene de leyleği havada gördük vesselam. Zaten geçen haftalarda Seul'e kadar varıp gelmiştim. Bu sene yine yollardayız anlaşılan, Allah'tan hayırlısı. Sağ salim gidip dönmek nasip etsin.


Fotoğraftaki burun bana ait :)

Çok uzun zamandır ilk defa bu kadar leyleği birarada görüyorum, ne güzel bir doğa olayı. Bu hayvanlar nesillerdir buradalar. Gidiyorlar dönüşte çocukları burada konaklıyor; bunlar gidiyor kimisi ölüyor dönemiyor, bu sefer de bunların yavruları aynı yollardan göç etmeye devam ediyor.

Biz navigatörlerle yolumuzu zor bulurken bu hayvanlar nasıl oluyor da binlerce km yolu hiç şaşmadan aşıp gidiyorlar?

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-