EUREKA DAY 2011, The Shilla Seoul Hotel, Koera

16-17 Mart 2011 tarihleri arasında Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen Eureka Day 2011 etkinliğine firmam adına katıldım. Bu etkinlik bir anlamda 25 Ekim 2010 tarihinde Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Türkiye-Kore Ar&Ge İşbirliği ve Tanışma Toplantısı (Turkey-Korea R&D Collaboration Matchmaking Event ) etkinliğinin iade-i ziyareti gibiydi.



Güney Kore hükümeti MKE (Ministry of Knowledge Economy) ve oranın TÜBİTAK'ı olan KIAT (Korea Institute of Advancement of Technology) olarak bu etkinliği düzenleyip organize ettiler.



Ministry of Knowledge Economy'nin genel direktörü Chang-Han Lee 'nin davet mesajı:
It gives me great pleasure as the Korean EUREKA High level Representative to invite European and Korea industrial technology R&D researchers and organisations to EUREKA DAY 2011.

As part of our strategic efforts to further the development of industrial research cooperation between Korea and Europe, the Ministry of Knowledge Economy is fully committed to supporting the tremendously important role that EUREKA plays in this strong relationship.

MKE is proud of our Associate Country status as part of this important research network and we are working hard to make Korea’s contribution to EUREKA both meaningful and fruitful.
This year MKE will emphasize the implementation of practical measures to improve the development of new projects. By extending this year's event into a second day, we are providing more time for our participants to meet and network, and by placing a greater focus on matchmaking support we aim to make your participation both more efficient and effective.

It is my hope that this event will make a significant contribution to the generation of EUREKA projects and to the strengthening of our links with our European colleagues. On behalf of MKE, I look forward to welcoming you to Seoul and to seeing you at EUREKA DAY 2011.
Chang-Han Lee
Director General, Ministry of Knowledge Economy
Korea EUREKA High Level Representative


Burada ağırlıklı olarak Güney Kore'li firmalarla tanışma imkanım oldu. Etkinlik 2 gün sürmesine rağmen sonrasındaki 2 günde de davet üzerine firma ziyaretleri gerçekleştirdim. Doğu insanı misafirperver ve sıcak oluyorlar. Zaten geçmişten gelen bir yakınlık da var aramızda.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi http://www.eurekaday.kr/ adresinden alınabilir.

Kore'den getirdiğim anılarımı yakın zamanda bir yazı dizisi halinde meraklılarına sunmak istiyorum. Şimdilik hoşçakalın.

1 yorum:

Gerçekten koreli insanların özellikle türklere olan misafirperverliği alkışlanmaya değer. Bende 25 gün için bulundum korede~ Ve hala orda geçirdiğim günlerin hatıralarının etkisinden kurtulabilmiş değilim 6 ay geçmiş olmasına rağmen

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-