"Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir"

"Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir"
Peki neden? ne yaptım ben size?
www.babamonk.com'un da host edildiği yani yayınlandığı yer olan www.blogspot.com (ya da www.blogger.com) sunucuları, "bir-iki kendini bilmezin" çok ayıp, yasak, öcü, cısss, aman ha, gibi şeyler yayınladığı için kökten çözüm olsun diye tamamen yasaklanmıştır. Tabi sadece Türkiye'de. Tam Türk işi bir çözüm; "yassah hemşerim" zihniyeti.

Bloguma giren takipçilerim ya da internet sörfçüleri, kullanmış olduklar DNS'e göre sayfanın farklı yerlerinde erişimin engellendiğine dair ibareler görebilir, bazı widget'lara ya da bazı sayfalara erişemeyebilir. En iyi ihtimalle bağlantı çok yavaş olacaktır. Belirsiz bir süre için yaşanan bu durumdan dolayı benimle hiç ama hiç alakası olmamasına rağmen ben şahsen özür dilerim.


Bir kere site yasaklamak ne demek, hangi çağdayız? Bir siteye erişim yasaklanabilir mi? Bunun saçma olduğunu sayın başbakanımız bile söylemedi mi? "Ben youtuba'a girebiliyorum siz de girin" demedi mi? Hadi tamam siteye erişimi engelledin de ne oldu, yine de girilemiyor mu? Zaten sadece Türkiye içerisinde engellenmiş, yasaklanmaya gerekçe olan şeyler yine orada duruyor ve tüm dünya ona erişiyor zaten.

Madem "sana göre, senin işine gelmeyen" içerikler var sadece onu engelle tüm sunucuya erişimi neden engelliyorsun, arada benimki gibi milyonlarca blogun ne suçu var? Ben o kadar emek gösteriyorum, bir şeyleri paylaşmaya çalışıyorum üstüne bir sürü de masraf ediyorum sen ne hakla beni de engelliyorsun? Ben ne yapmışım sana, ne suç işlemişim? Böyle bir zihniyet olur mu?

Youtube'a getirilen erişim engelinden dolayı aynı IP blogunu kullanan Google MAP, adserver, blogspot, blogger gibi bir çok servis de engellenmekte. Bu engeli aşmak için yapılan DNS değişiklikleri bir çözüm getirse de erişimin eksik ya da son derece yavaş olması ayrı bir sorun.

Özellikle blog yayıncılarını mağdur eden bu saçma erişim yasağına karşı bir yöntem olarak şuradaki yazımdakileri uygulayabilirsiniz. Eğer ki bu yazımı okuyabiliyorsanız yöntem çalışıyor demektir.

Tıklayınız-->

blogger / blogspot a erişebilme özgürlüğü üzerine



Esen kalın.

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-