Boğazda tekne turu

6. UIC demiryolu güvenliği kongresinin ilk günü tamamlandı. Hem günün yorgunluğunu atmak hem de yabancı konuklara güzel bir akşam yemeği ortamı yaşatmak için en güzel seçeneklerden birisi olan tekneyle boğaz turundayız. Kalabalık bir grup halinde TCDD nin ve UIC nin misafiriyiz. Sheratonun hemen yanındaki marinadan hareketle sahil boyunca güzel bir gezinin ardından tarihi yarımadanın karşısında mola verdik.



Teknede önce TCDD genel müdürü sayın Süleyman Karaman bir hoş geldin konuşması yaptı. Ardından UIC başkanı konuştu. Bu konuşmalar çatal kasık sesleri arasında pek duyulmadı ama güzel bir konuşma oldu çünkü çok kısa sürdü...

Durakladığımız sarayburnu açıklarından, özellikle yabancı konuklar ayasofya ve sultanâhmetin eşsiz manzarasını bol bol fotoğrafladılar.

Sonra biz yemeğimizi yerken teknemiz haydarpaşaya yanaştı. Burada bir saatlik mola verdik. Başta Türk ekibi olmak üzere bir kaç ülkenin folklor ekibinin gösterilerini izliyoruz şu anda. Gerçi ben şimdi Haydarpaşa garının önündeki banklarda, ciseleyen yağmur altında oturmakta bir yandan kadıköyün ışıltılı manzarasını izliyor bir yandan da bu yazıyı yazıyorum. Kongre ile ilgili en sıcak bilgiler şimdilik bunlar. Esen kalın...


Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.

2 yorum:

zaten son senelerde kurumsal organizasyonlar için de yemekli tekne turları sıklıkla tercih edilmeye başladı. yerli ve yabancı yabancı misafirlere istanbulu farklı açılardan tanıtmanın en kolay yoludur boğazda tekne turları. güzel makale için yazara teşekkürler.

Güzel bir rehber olmuş. Gerek yazılan yazı gerekse eklenen görsellerle, elinize sağlık :)

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-