KüçükBahçem'den haberler [30 Haziran 2011]

KüçükBahçem'e fideleri Haziran başı itibari ile dikmiştim. Aradan yaklaşık bir ay geçti; öğlenleri güneşli ve sıcak hava,  akşamları yağmur (bazen de dolu) yağışı ile geldik bu güne...


Tohumdan yetiştirdiğim altın kirazların (altın çilek, inka eriği, yer kirazı, cape bektaşı üzümü, güveyfeneri, goldenberry, physalis peruviana, poha; herkes bir isim takmış) viyolde büyümesi durdu.



Anlaşılan bitkinin kökü daha fazla gelişmek için serbest alan bulamıyor.

Ben de KüçükBahçem'de kalan son yere de bunları diktim. İnşallah tutar, büyür ve meyve verir. Marketten aldığım altın kirazın birisini kurutarak elde ettiğim tohumların meyve vermeme ihtimali de var. Biraz fazlaca yetiştirdim ki konu komşuya, arkadaşlara da dağıtabileyim. Onlar da denesin bakalım en iyi kim yetiştirebilecek, en fazla meyveyi kim elde edecek?

Bu fotoğraf da geçen seneden toprağa düşmüş tohumlardan kendi kendine çıkmış olan sırık sarı çeri (cherry) domates çiçeklendi hatta domates bile yapmaya başladı. Benim evde, gözüm gibi bakarak yetiştirmeye çalıştığım domateslerin keyfi yerinde, kendilerini fazla zorlamıyorlar. İşte evde yetişmişle doğada zor koşullarda kendi çabasıyla yetişmişin farkı...

Domatesler yaprakların altında

Bu da KucukBahcem'deki ilk biberim.


FısFıs şişesindeki biber de büyümeye devam ediyor bu arada...



Aşağıdaki fotoğraflar KüçükBahçem'den değil; köyümdeki bahçemden. 7 Nisan'daki budama işleminden sonra ağaçlar daha iyi gelişti. Linke tıklayınca gelecek sayfadaki fotoğraflarla kıyaslayınca ağaçların ne kadar da geliştiği görülebilir.

Eğer sincaplar, kargalar izin verirse inşallah bu sene biraz olsun ceviz alabileceğiz yıllardır emek verdiğimiz ceviz ağaçlarımızdan.

Bu da zeytinlerimden bir fotoğraf. Daha pek küçükler, büyüyünce sofralık zeytin olacaklar.


Şimdilik haberler bu kadar. Sağlıcakla kalın...
.

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-