blogger / blogspot a erişebilme özgürlüğü üzerine

Allah başımızdan eksik etmesin yöneticilerimizi, özellikle yeni anayasadan sonra birden özgürlüklerimiz arttı ve daha demokratik bir toplum olduk.  Bunu her gün daha yakından hissediyoruz.

O kadar ki benim bu blogum; hostingini  www.blogspot.com, domain ismi tescilini www.godaddy.com adresinden yapmış olduğum  www.babamonk.com  isimli blogum her on-onbeş günde erişilemez olunuyor.
Niye erişilemiyor ki? Bir kere halkın erişemeyeceği sadece elitlerin, yüksek sosyetenin, üst düzey yöneticilerin, iluminatinin ya da zengin oligarkların erişebileceği bir site değil ki burası. Yasadışı bir şey de yok,  ne siyasi ne genel ahlak kurallarına aykırı da değil. Burada naçizane öğrendiklerimi uyguladıklarımı paylaşmaya çalışıyorum. Reklamlardan da büyük paralar da kazanmıyorum ki maliyeyle sorunum olsun. (İtiraf ediyorum bu güne kadar toplam 6 kuruş yattı hesabıma, vergisi ödenmiş) Buna rağmen niye erişilemiyor, ben nerede kötü bir şey yapıyorum da engelleniyorum?  Araştırdım sorun bende değilmiş. Bazı çok tehlikeli siteler var ya youtube.com gibi (aman burada ismini anarken bile içim bir hoş oldu), sağ olsun bizim BTK’cılar buraya erişmemizi istemiyorlar ya işte youtube’a çıkan tüm yollarlı kapatırken arada bir aynı IP bloğunda yer alan blogspotu’u da kapatıyorlar.

Tamam, anladık onlar BTK Başkanı Sayın Dr. Tayfun ACARER’den bizzat dinlediğim gibi kanunları uyguluyorlar da benle ne alakası var sayın başkanım, ben youtube videosu da yayınlamıyorum ki…

Dedik ya özgürlüklerimiz arttı; biz de ne yapıyoruz sitemize erişim –bizle alakalı olmamasına rağmen- engellendikçe biz de yeni bir IP adresi bulup GoDaddy’de DNS ZONE ayarlarını değiştirme özgürlüğümüzü kullanıyoruz.  Eksik olmasınlar bunca işimizin gücümüzün arasında asıl işlerimizi bırakıp bir de bu ayarlara vakit atma özgürlüğümüzü kullandırtıyorlar bize. Ha tam yeri tam zamanı gelmişken fizy.com’u, uluslar arası kullanıcı kitlesi olan tam da bu sıralarda bir yarışmada üst sıralarda yer alan böyle bir siteye erişememe hakkımızı da kullandıranlara müteşekkir olduğumu yeniden ifade edeyim. Fizy.com’u en fazla 3-4 kez kullanmışımdır ama bundan böyle daha sık kullanacağım ki tarafımız belli olsun…

İkide bir erişimi engellenen, blogspot’ta yayınlanıp da DNS kayıtlarını benim gibi GoDaddy’de tutan siz değerli internet sörfçüleri sizler de DNS ZONE ayarlarını değiştirme özgürlüğünü kullanmak isterseniz, çeşitli forumlarda yayınlanmakta olan şu bilgiyi sizinle de paylaşayım isterim. Eğer ki browserınızdaki adres çubuğunda sayfanın adresi www.babamonk.com ile başlıyorsa aşağıdaki yöntem işe yarıyor demektir.

Blogger blogspot erişim sorunu için yeni çözüm 29 Aralık 2010 Çarşamba itibari ile

A kaydındaki @   karşısında ne varsa silin 74.125.93.121 IP numarasını girin
A kaydındaki www karşısında ne varsa silin 74.125.93.121 IP numarasını girin
(Forumlarda böyle tavsiye ediliyor ama ben www karşısına sadece @ işareti koyuyorum yetiyor. Böylece her yere aynı IP numarasını yazmaya gerek kalmıyor. IP numarasını sadece bir yere girmeniz yetiyor. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakınız.)


Blogspot'taki ayarlarınızda kendi domain isminize yönlendirme yapmayı da unutmayın. Yarım saat bilemediniz 1 saat sonra blogunuza doğrudan erişebilirsiniz daha da önemlisi başkaları da erişebilir.





Blogspot (blogger) adreslerinize erişememe sorunu yukarıdaki yöntemle giderilebiliyor fakat şimdilik. Hani özgür olduğumuzu arada bir bize hatırlatmak üzere bu IP’yi de kapatırlarsa biz de yeni bir IP arama özgürlüğünü kullanırız artık.

Peki bu arada benim onlarca USD ödeyip de kayıt ettirdiğim alan adlarını kullanamamın, bu mağduriyetimin hesabını kim verecek? Önemli değil, ne olacak canım Türkiye’den de Türkçe yayın yapan bir bloga  girilemesin ne olacak ki. Girmek isteyenler de tünel siteleri (ktunnel/vtunnel gibi) üzeriden girme özgürlüğünden yararlansınlar değil mi?

Off yeter ya… Neyse sağlıcakla ve stresten uzak kalın.

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-