KüçükBahçem'in Dizi Dizi Susakları

KüçükBahçem'in bu seneki dekoru süs kabaklarıydı. Bir tek tohum 59 tane susak (süs kabağı / su kabağı) verdi. Bahçenin dört kenarını tamamen çevreledi. Sanki fabrikasyon yapımı aydınlatma lambaları gibi sıralandılar yan yana. Bir yaprak bir susak, bir ters bir düz örgü gibi..



Sonbahara girip de havaların soğuması, gecelerin ayaz olması nedeniyle büyümeleri durdu süs kabaklarımın. Yaprakları da sararıp kurumaya başladı. Doğal güzelliklerinin kaybolmaya başlaması bitkinin ömrünün dolmaya başladığının işareti. Kabakların saplarının da kurumuş olması susakların toplanma zamanının göstergesi.

Ben de öyle yaptım, çapari oltasını çeker gibi çektim kabağın bir dalını. Bir sürgünde on taneden fazla süs kabağı çektim denizden, KüçükBahçem'den.

Toplamda 1 tek kökten tam 58 adet süs kabağı topladım, neredeyse bir kovayı doldurdu. Bu sene bizim muhitte bir tek bende vardı süs kabağı. KüçükBahçem'de görüp beğenen komşulara hem süs niyetine hem de tohumluk olsun diye kabaklardan dağıttım. Muhtemeldir ki seneye bizim sitenin her bir köşesinde dizi dizi süs kabağı olacak...




Küçük bir tarama ile şu siteyi buldum: http://www.sukabagi.net/ . Burada süs kabağı ile yapılmış çok güzel el işi lambalar tanıtılıyor. Süs kabağı başka ne işe yarar, neye faydalıdır bilmiyorum ama biraz el becerisi olanlar bu kabaklarla çeşitli süs eşyaları, matruşka, bebek ve hatta tuzluk bile yapabilir.

İsteyene tohum benden, gerisi size kalmış...

.

1 yorum:

S.a hayırlı günler küçük süs susaklarından banada tohum yollayabilirmisiniz çok güzel görünüyor minnettar olurum

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-