IDEF'11 10'uncu ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİİ FUARI

IDEF 2011 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, Milli Savunma Bakanlığı'nın himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.'nin organizasyonunda 10 - 13 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece - İstanbul'da gerçekleştirilmektir.

Fotoğraflar bizzat bendeniz tarafından çekilmiştir.

(Eksik olmasın Blogger'ın geçtiğimiz günlerdeki göçmesi nedeniyle daha önce bu konuda yazmış olduğum yazım silinmiştir. Yerine yeniden yazıyorum. Umarım aynı heyecanla yazabilirim)

IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarında küresel çaptaki büyük savunma firmaları boy gösteriyor. Bu sene yerli sanayinin ilk defa görücüye çıkan ürünleri de mevcut. Bunların başında İnsansız Hava Araçları gelmekte elbette. Açılış gününün onur konu Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL fuarda sayılı sınırda uğradığı firmalardan birisi de TAI idi. Burada ilk defa halka görücüye çıkan Türk İnsansız Hava Aracı ANKA hakkında, TAI'nin Genel Müdürü Muharrem DÖRTKAŞLI'dan bilgi aldı ve basına kısa bir tanıtım yaptı. Milli Savunma Bakanı Vecdi GÖNÜL, Genel Kurmay Başkanı Işık KOŞANER, Savunma Sanayi Müstaşarı Murad BAYAR da Cumhurbaşkanının heyetindeydi.



Bu fuarın en ilgi çeken savunma sistemleri hiç kuşkusuz yerli insansız hava araçlarıydı. Birçok yerli firma kendi imkanları ile çeşitli amaçlar için çeşitli ölçeklerde insansız hava aracı geliştirmişler.

Örneğin Vestel Savunma'nın Karayel'i:

Bir diğeri de Kale-Baykar tarafından üretilen GÖZCÜ:


Fakat yerli İHA'lar arasında operasyonel ve fonksiyonel özellikler bakımından en üstünü hiç tartışmasız ANKA:

ANKA, TAI'nin ana yükleniciliği altında bir çok yerli firmanın desteği ile üretilmiştir. Deneme uçuşları başarı ile gerçekleştirilmiş olan ANKA çok yakında, İsrail'den kiralanmış olan Heron'ların yerini alacaktır.

Çalışmakta olduğum firma da ANKA'da önemli bir iş parçasında görev almış ve üstlendiği görevi başarı ile yerine getirmiştir.


Fuarda sadece insansız hava araçları yoktu elbette; hala pilot marifetiyle uçan savaş uçaklarından F-16 da Türk Hava Kuvvetleri standında sergilenmekteydi.


Biraz da yere inelim, kara kuvvetlerimize bakalım. Askerlik vazifemi yerine getirirken, yedek subay olarak mensubu olmaktan gurur duyduğum Topçu Sınıfının en önemli vurucu güçlerinden olan kundağı motorlu obüs FIRTINA. Güney Kore lisansı olarak yerli imkanlarla üretilmektedir. Menzili 40 km olup155 mmlik 3 adet top mermisini 15 saniye içerisinde değişik açılarda ateşleyerek hedefte aynı anda buluşturabilmektedir.

Yine yerli imkanlarla üretilmiş olan KİRPİ.
Yerli imkanlarla üretildiği söyleniyor fakat arkada BMC yazıyor yani British Motor Company. Biraz kafam karıştı. Herhalde bu modeli tamamen yerli imkanlarla üretiliyor olsa gerek.

veee huzurlarınızda ilk yerli tankımız ALTAY. Fuarın gözdelerinden birisiydi ALTAY, bütün haber kanalları sıraya girmişti hakkında haber yapmak için. Biz de bir ropörtaj vermeyi ihmal etmedik.

Elbette şaka! NTV muhabiri ropörtaj için sırasını beklerken ben de fırsattan istifade fotoğraf makinemi bir arkadaşıma vererek pozumu verdim.

Fuardan benim notlarım kısaca böyle.

Atatürk'ün dediği gibi "Yurtta sulh, cihanda sulh". Sağlıcakla ve barış içinde kalın.

Güçlü ordu güçlü Türkiye...


IDEF'11 10th INTERNATIONAL DEFENCE INDUSTRY FAIR İSTANBUL / TURKEY

IDEF'11 10th International Defence Industry Fair will be held between 10 - 13 May, 2011 again at Tuyap Fair, Convention and Congress Center in Istanbul.

.



0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-