Islama Köfte - Meşhur Köfteci Mustafa


Bir vesile ile Adapazarı civarından geçiyorduk, uğradık. Adetimdir, yola çıkmadan önce yol üstündeki lezzet durakları nerelerdir diye bakarım. Adapazarı denilince ıslama köfte geliyor akla ve Google'da ilk sıralarda. Ben de hızlıca bir araştırdığımda bu konuda en bilindik yerlerden birisinin "Meşhur Köfteci Mustafa" olduğunu öğrendim. Yolculuğumuz esnasında öğlen yemeğimizi buraya göre ayarladım.

Varınca gördük ki, bu yüzyıllık kuruluş tam da gerçek lezzet noktalarında olduğu gibi, mütevazi hatta biraz amiyane tabirle "salaş" bir yer. Salaş deyince sakın yanlış anlaşılmasın, bu kesinlikle bir küçümseme ya da beğenmemezlik değildir. Aksine, işin erbapları bilir en lezzeti yemekler "salaş" yerlerde olur.

Burası da öyle bir yer. Meşhur ve tam 100 yıllık olmasına karşın mütevaziliğini korumuş. Sade bir şekilde kalması da bence gayet yerinde olmuş. Modern görüneceğim diye yapmacıklığı her köşesinden belli olan yerlere bir türlü içim ısınmaz zaten. Hemen arka tarafında da kendilerine ait bir otoparkı var, arabamızı oraya bıraktık. Bu iyi bir şey çünkü bizim gibi yolunu sadece köfte yemek için oraya düşürenlere bir de park sorunu yaşatmıyorlar böylece.

Köftesini tatmak için geldiğimiz yerde iki kişi birer porsiyon ıslama köfte ve ortaya bir piyaz sipariş ettik. İçecek olarak da kendi yapımları olan üzüm şırasından. 2 adet de yarım litrelik su ile beraber toplam 25 TL ödedik. (15 Mayıs 2012 günü itibari ile) gayet makul bir fiyat. Lezzeti ise kesinlikle isminine yakışıyor.

"Ellerinize sağlık, nice yüz yıllara" diyerek yemekten sonra yolumuza devam ettik. Buraya gitmek isteyenler için tam yeri şurada---> tıklayınız

Adresi de:
Meşhur Köfteci Mustafa
Sakarya cad. No:12/A Adapazarı – Sakarya
Tel: (0264) 277 98 93


Müsaadelerini alarak bir de hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmedik 




0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-