"Leyla ile Mecnun" - "İşler Güçler" ortak oyuncular


"Leyla ile Mecnun" ile "İşler Güçler" Dizilerinin  Ortak  Oyuncuları

Erdal Abi çay bana!

Pek fazla tv dizisi izlemem, bilhassa Türk dizilerini... Saçma geliyor bana ne yapayım, zevk işte. Fakat taktım mı tam takarım. Mesela geç keşfettiğim Leyla ile Mecnun. Bayram tatili iznimde, dizinin çekimlerinin yapıldığı Kireçburnu'nu gezmiştim. Meşhur sahnelerin çekildiği mekanlarda hatıra fotoğraflarım var. Gezilerimi bu sitede başka başlık altında toplamayı düşündüğüm için şimdi detaya girmiyorum.

Bir de Behzat Ç. izlerim. Hele Behzat Ç. ile Leyla ile Mecnun'un ortak çekildiği efsane bölüm var ya bence Türk televizyon dizileri tarihinin en güzel sahneleridir onlar. Hem espriler, hem mekanlar hem de iki dizinin bu kadar güzel birbirinin içine geçmesi bakımından.

Yaz döneminde bu iki dizi de tatile girince İşler Güçler'e takılmaya başlamıştım. Dizi çok tutunca yaz dönemi dizisi olmaktan çıkıp devamı da çekildi. Gayet de iyi gidiyor, umarım tadı kaçmaz. Gerçi ilk bölümlerdeki kadar espri sağanağı yok ama yine de dozunda.

"İşler Güçler" ve "Leyla ile Mecnun", bilmeyenler için söylüyorum iki harika komedi dizisi. Bana göre esprileri de senaryosu da oldukça başarılı. Klasik şive esprileri, ayağı takılıp düşen adam komedisi yapmıyorlar. İnce göndermeleri, zekice kurgulanmış esprileri, bölümler arasına yayılmış konuları ve en önemlisi oyuncularının müthiş oyunculukları son derece başarılı. (NOT [16 Kasım 2012]: Az önce LiM'in 72nci yani 12 Kasım'da yayınlanan bölümünü internet üzerinden izledim. Bu bölümde şive esprileri, kahkaha efektleri kullanan diziler ile dalga geçmişler. İsabet olmuş) 

Bir kaç bölümdür de Leyla ile Mecnun'dan ayrılan oyuncular İşler Güçler'de sahne almaya başladı. En başta Sadi Celil CENGİZ. LiM'de Telat Abi iken (Teletabi) İG'de kendini oynuyor, tabi "2+1"in "1"i olarak.

Telat Abi (Sadi Celil CENGİZ)


Sonra da LiM'in Tatlımbaş Leyla'sı Tuğce KURŞUNOĞLU, İG'de güzel kasiyer Serpil rolünde. LiM'de ilk ve orijinal Leyla'ya (Ezgi ASAROĞLU) benzerliği yüzünden katılmıştı sanırım ama tutmamıştı. Burada daha iyi oturdu rolü.
Tatlımbaş Leyla - Kasiyer Serpil (Tuğce KURŞUNOĞLU)

Son olarak da Leyla ile Mecnun'un ilk ve gerçek Leyla'sı Ezgi ASAROĞLU İşler Güçler'de yapımcının kardeşi Aslı BAYTAR rolünde.
Leyla - Aslı BAYTAR (Ezgi ASAROĞLU)
LiM, gerçek Leyla Ezgi'den sonra bir daha eskisi gibi olmadı, olamadı. Hiç biri aslının yerini tutmadı.
Zaten üçüncü sezonda, ilk ikisine nazaran bambaşka bir dizi izliyor gibiyiz.

Saçma sapan bir gerekçe ile ayrılmıştı diziden.

Aslı BAYTAR karakterini daha ne kadar İG'de göreceğiz belli değil, herhalde izleyici tepkilerine göre rol alacak dizide. Eminim yapımcılar anket yapıyordur, forumları takip ediyorlardır hatta belki şu anda google'layarak gelip bu satırları bile okuyor olabilirler. O zaman ben kendi görüşümü söyleyeyim, Ezgi bu diziye yakışır...da; daha ilk bölümden Salih Abi perişan etti kızı. Kızın bir masumiyeti vardı o da bir tiner kokusuna gitti...


Hazır yazmaya başlamışken StarTV'nin web sayfasındaki "küçük" hatadan da bahsedelim o zaman. Bakınız aşağıda, Ecevit rolündeki Büşra PEKİN ne kadar benziyor yapımcı "Şinasi YURTSEVER"e değil mi :)

 Bu ekran görüntüsü 15 Kasım 2012'de alındı, sonradan değişmiş olabilir.



Esen kalın.
ÖY @Eskişehir / 15 kasım 2012
.

1 yorum:

Ömür Bey belki haberiniz vardır ama
Monk dizisinin türkçe versiyonu da yakında yayında olacakmış Başrolde Engin Günaydın oynayacakmış.

http://www.medyatava.com/haber.asp?id=97926

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-