Eurasia Rail 2012 - Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı

Demiryolu sektörü bu defa İstanbul'da buluşuyor

İlki geçtiğimiz yıl Anakra'da Altınpark Fuar Merkezinde düzenelenen Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı 08 – 10 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) düzenlenmekte.

Bu demiryolu fuarına katılım önceki seneye göre 2 kat daha fazla. Bu sene Almanya, İngiltere, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden milli katılımların da gerçekleşeceği fuara 25’den fazla ülke katılım sağlıyor.
Türkiye'den de devlet kurumları olarak TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları), TÜVASAŞ (Türkiye Vagon Sanayi), TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi) ve TÜDEMSAŞ (Türkiye Demiryolu Makine Sanayi) firmaları fuarın resmi  destekleyicileri durumundalar.

Fuarın fuaye alanından bir görüntü

Fuarda standı bulunan yabancı firmalar arasında CAF, Hyundai Rotem, Siemens, Alstom, Vossloh, Plasser Theurer, Voith, Arcelor Mittal, Schnieder, ZF, Knorr Bremse gibi sektörün önde gelen devleri de bulunmakta.

Fuarın açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Binali Yıldırım, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Ivaylo Moskoski ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından yerli ve yabancı sektör temsilcileriyle birlikte yapıldı.

Fuar hakkında ayrıntılı bilgiyi resmi sitesinden alabilirsiniz: http://www.eurasiarail.eu

Fuarda en çok ilgi gören stantlardan Durmazlar'ın standında sergilenen yerli  üretim tramvay


Sn. Binali YILDIRIM açılıştan sonra fuardan ayrılırken

Biz tam da fuar merkezine girmek üzereyken büyük bir kalabalığın üstümüze doğru geldiğini görünce kenara kaçmak zorunda kaldık. Tecrübelerimden edindiğime göre protokol geliyordu. Tam da tahmin ettiğim gibi  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım açılış konuşmasını yapmış, hızlı bir fuar alanı gezisinden sonra başka bir programına yetişmek üzere fuar alanından ayrılıyordu. Fotoğrafta eğer dikkatli bakarsanız odaktaki kişinin o olduğunu fark edebilirsiniz.

Bu manzarayı yaşayınca aklıma geçtiğimiz aylarda Prag'da katılmış olduğum  bir kongre geldi. Akşam resepsiyona katılmak üzere Prag valisinin rezidansının girişinde kabanımı çıkartırken birisine hafifçe çarptım. Ben ondan o da benden özür diledi kibarca. Gençten birisi, benden olsun olsun  üç dört yaş büyük, sıradan birisi işte. O da vestiyerin önünde tek başına dikilmiş paltosunu teslim etmek üzere sırada bekliyordu. Daha sonra anladım ki adam Çek Cumhuriyeti'nin Ulaştırma Bakanı'ymış. Çeklerin Ulaştırma Bakanı olsa kaç yazar dedim, aynı günün sabahında başbakanlarını da gördük. Yanında sadece 2 - 3 kişiyle geldi, ne koruma var, ne basın ordusu ne de şakşakçılar. Geldi, panelistlerin yanında ayrılmış yerine oturdu, sırası gelince konuşmasını yaptı tekrar yerine geçti. Vakti gelince de kalktı gitti.

Bizim bakanımız, bizim başbakanımızla onlar bir mi? Bir kere bakan olduğu etrafındaki kalabalıktan belli olacak! Hele hele başbakan bir salona girdiğinde (iki sene önceki IDEF'ten bilirim) bizi bizim standımızdan kovmuşlardı çünkü bize yer kalmamıştı ve güvenlik nedeniyle...

Fakaat yine aynı IDEF'te Cumhurbaşkanının bir metre önündeydim. Gazetecilerin bile önünde. Tecrübe işte, nerede duracağını tahmin edip yerimi aldım sonra da santim bile kıpırdamadım. Cumhurbaşkanı Türk İnsansız Hava Aracı TİHA'yı nam-ı diğer ANKA'yı basına tanıtırken en öndeydim.

Her neyse bu konu farklı bir konu. Efeniiiim işte bir Eurasisa Rail daha böyle geçti benim açımdan. Fuar şu anda halen devam etmekte ve yarın da (10 Mart 2012) halk günü. Fuarı ziyaret etmek, sektör temsilcileri ile tanışmak istiyorsanız hala şansınız var.

09.03.2012 / Eskişehir



0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-