Avustralya'da Örümcek İstilası

Vaktin birinde "Pakistan'daki Örümcek İstilası" başlık bir yazımda sel baskının ardından örümceklerin can havliyle ağaçlara çıkması neticesinde ağaçların gelin duvağı gibi olduğundan bahsetmiştim. Peki Pakistan'da olur da koca kıta Avustralya'da olmaz mı? Olur elbet, onların neyi eksik.

Reutersun haberine göre, Avustralya'nın Yeni Güney Wales bölgesinin Waga Waga kentindeki aşırı yağışlardan sonra kendilerini sığınak arayan örümcekler tarım alanlarını bir halı gibi kapatmış. Bu durum neticesinde binlerce kişi evlerini geçici süreyle terketmek zorunda kalmış.Örümcek uzmanı Owen Seeman'ın belirttiğine göre buradaki örümceklerin türü "kurt örümceği".

Avustralya Müzesi’nin entomoloji (böcek bilimi) koleksiyon yöneticisi Graham Milledge'in belirttiğine göre ise örümceklerin ‘ballooning’ olarak adlandırılmakta.

Fotoğraflar aşağıda:

Avustralya'daki örümcek istilasından fotoğraflar



Sel baskınından kaçan kurt örümcekleri



Kaynaklar:
http://www.fyidailynews.com/2012/03/thousands-of-spiders-invade-farm-in.html
http://www.dawn.com/2012/03/07/spiders-on-the-move-in-flood-ravaged-australia.html


.


2 yorum:

Blogunuzdaki bir patates yetistirme safhasi cok ilgimi cekti. Mor patates yetistirmissiniz. Bende yetistirmek istiyorum bu konuda sizden yardim talep etmekteyim. Şimdiden tesekkurler. İrtibat icin karabeyozkaya@gmail.com
Haberinizi bekliyorum.

Merhaba,
bloguma gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.

Patates ya da diğerleri olsun, yetiştirme konusunda bildiklerim blogumda yazdıklarımdan daha fazla değildir. Mor patates hakkında da, yazımda da belirttiğim gibi Kore'den gelirken çantanın dibine attığım 3-4 patatesi toprağa gömüp büyümesini beklemekten fazlası elimden gelmiyor maalesef.

İlginiz için tekrar teşekkür eder, bol hasatlar ve bol kazançlar dilerim.

Saygılarımla.

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-