Sokak hayvanları için sen de "Kaputa Vur!"


Malum, havalar soğudu; dışarıdayken bir an önce sıcacık evimize girmek istiyoruz. Kendi keyfimizi düşünüyoruz, tamam ama dünyada bizden başka canlıların da olduğunu unutmayalım. Bu soğuklarda dışarıda yaşamını sürdürmeye çalışan hayvanları da hatırlayalım.

Kendimize yaşam merkezleri kurmak için onların doğal ortamlarını azalttığımız yetmiyormuş gibi çevreye verdiğimiz zararlarla da hayvanların yaşamlarını daha da zorlaştırıyoruz.

Bu soğuk havalarda, karla örtülmüş doğada kapımızın önüne bir kap içerisine kuşlar ve kediler, köpekler vb. hayvanlar için yem bırakmakta fayda var. (Kuşlar için olanla kediler için olanları yan yana koymayınız)


Ayrıca, soğuklarda özellikle kedilerin ve yavru köpeklerin sığındığı yerlerden birisi de araçlarımızın altıdır. Özellikle de yeni durmuş arabanın motorunun sıcaklığı bu hayvanlar için cazip bir sığınma ortamı. Benim de otomobilimin  kaputunun altında akünün orada küçük bir boşluk var, orada pek çok kez kedilerin sığındığına tanık oldum.

Bu nedenle araçlarımızı çalıştırmadan önce KAPUTA VURarak bu hayvanların kaçmasına olanak tanımalıyız. Aracımızı da çalıştırır çalıştırmaz hareket ettirmeyelim, tekerleklerine sığınmış da olabilirler.

Bu konuda hayvanseverler "KAPUTA VUR!" kampanyası başlatmışlar. İşte haberi:




"Kışın gelmesiyle soğuktan korunmak için otomobil motorlarına sığınan hayvanlar zarar görmesin diye hayvan hakları savunucuları "Kaputa Vur!" kampanyası başlattı.

Çok sayıda kedi, köpek, sincap gibi küçük hayvanların otomobillerin çalışmasıyla sığındıkları motorda ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten hayvanseverler, otomobil sahiplerinden motoru çalıştırmadan önce kaputa vurmasını istedi. Kampanya, sosyal medya kullanıcıları tarafından duyurulurken bazı hayvanseverler de basılı görselleri otomobillerin üzerine bırakarak hayvanlar için uyarıda bulunuyor.

Hayvanseverler, sokak hayvanlarının barınaklara kapatılması yerine kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra sokaklarda güven içinde yaşaması için önlem alınması gerektiğini de belirtiyor."

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25408737/

Sağlıcakla kalın.


ÖY / Eskişehir

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-