Steve Jobs, başsağlığı...

Bilişim sektöründeki herkesin gündeminde olan bir konu Steve Jobs'ın ölümü. Haberleri izleyenler, tanımasa bile kulak kabartmıştır kim bu diye. Kolay değil milyonlarca belki milyarlarca kişiye ulaşmış ürünlerin tasarımcılarından, öncülerinden birisi. Sıradan birisi değil kısaca.

Şimdi bir çok ortamda değişik şekilde gündeme gelecektir, Steve Jobs'ın ölümü. Kimisi diyecektir " Gördün mü bak o kadar parası var ama adam gencecik yaşta gitti yine de", kimisi diyecektir "Şu kanser ne illet şey", kimisi de belki de "artık iPhone 5'in çıkması daha da gecikir ya da çıksa da acaip pahalı olur" diyecektir.

Her neyse; Allah rahmet eylesin, benim aklıma şu takılıyor "şimdi bu adam doğrudan cehenneme mi gidecek?"  "ee tabi müslüman değil ki niye gitsin cennete" diyecek kimileri sanki cennetin anahtarı kendisindeymiş gibi... Sanki sabah akşam namaz kılmaktan başka bir vasfı varmış gibi. Sanki bu dünyada insanlık için geçtim hadi müslümanlık için en ufak bir  hayrı dokunmuş gibi...

Buna da her neyse. Her sabah yaptığım gibi rutin olarak göz attığım siteler var. Bunlardan birisi de www.dealextreme.com . Bu siteye girince aşağıdaki gibi bir taziye mesajı yayınladıklarını gördüm. Çok hoşuma gitti. Neticede adamın sayesinde on binlerce çeşit ürünü satıyorlar. " i "  serisinin (i-phone, i-pad, i-pod, vs) çakmasından tutun da bunlar için üretilen aksesuarlara kadar.  Steve Jobs'ın (apple) tasarımları sayesinde hatırı sayılı para kazanıyorlar. Sadece kendileri değil üreticileri de kazanıyor. Adamın sayesinde sadece doğrudan Apple ve bağlı kuruluşları değil bu sayede oluşmuş bir piyasadan milyonlarca kişi ekmek yiyor. Bir düşünün bizim sayemizde kaç kişi ekmek yiyor diye...

DealExtreme'i bu hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum ve alkışlıyorum.

Sonra dedim diğer sitelere de bakayım bakalım onlarda da var mı bir şeyler diye...

Mesela tinydeal,


burada bir şey göremedim

focalprice'da da bir şey yok

pandawill'de de bir şey yok

lightake'de de yok,

Ya bizimkilerde, mesela hepsiburada'da. Bunda da yok,

hizlial'da da yok

Bu kadarını inceledim. Elbette bir taziye mesajı yayınlamamak suç değil, ayıp değil. Eleştirmiyorum da. Sadece düşüneni (benim örneğimde DealExtreme'i) tebrik ediyor ve alkışlıyorum.

Dün google da bir jest yapmıştı ve elbette Apple'ın sayfasında olmazsa olmaz.


Son anda aklıma geldi, google abiye sorup teyit ettim. Pixar animasyon stüdyolarını da Steve Jobs kurmuş, hani şu Toy Story gibi efsane animasyonların üretildiği stüdyolar. Adam elini nereye atsa çığır açmış, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun hakikaten...


Ortadaki Steve Jobs.

Adamın dediği gibi
"Zamanınız kısıtlı… Bu yüzden başkalarının hayatını yaşayarak onu harcamayın. Başkalarının düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşama dogmasına takılıp kalmayın. Başka insanların fikirlerinin gürültüsünün, kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin."

Hadi bakalım kaç kişi işinden istifa edecek...

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-