Innotrans 2010

Innotrans 2010
International Trade Fair for Transport Technology - Innovative Components, Vehicles, Systems -

Her iki senede bir Berlin'de; Messe Berlin Fuar alanında düzenlenen Innotrans 2010 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri fuarına bu sene de çalışmakta olduğum firmayla birlikte 3. kez katıldım. Fuarın yapıldığı yer devasa bir yer. Bu sene 21-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen bu fuarı 4 günde tamamen gezmek mümkün değil. 2000 civarında katılımcı firma var. Hızlı bir tur atıp firmalar ve ürünler hakkında fikir sahibi olmak isterseniz belki yetiştirirsiniz. Fuar alanının büyüklüğünü hemen yanındaki futbol sahası ile kıyaslayarak anlayabilirsiniz.



Messe Berlin Fuar Alanı

Fuar "transportation" yani ulaştırma üzerine. Fakat adamlar bizdekinin aksine ulaştırma deyince daha çok demiryolunu anladıkları için katılımcı firmaların neredeyese tamamı demiryolu üzerine çalışan firmalar.



Biz de iş arkadaşlarımızla birlikte demiryolu için tasarlaryıp üretmiş olduğumuz ürünleri sergilediğimiz kendi standımızı kurduk. Türk firmalarının sayısı çok fazla değil hatta bu sene biraz daha azalmış; umarım daha sonraki yıllarda artış olur.

Devletin ilgili kurumlarından da katılımın sadece ziyaretçi olarak değil stant açıp ürünlerini ve hizmetlerini sergileme şeklinde de artması iyi olacaktır. Diğer ülkelerin devlet kuruluşlarının ürünlerini ve stantlarını görünce insanın içine oturuyor. Şunun şurasında 30-40 senelik demiryolu mazisi olan ülkelerin bile kendi hızlı trenlerini, alt yapı sistemlerini, iletişim, yolcu güvenliği ve konforu hakkındaki ürünlerini gördükçe; Devrim otomobilini 3 ayda yapan bizim insanımız niye hala orada kaldı diye düşünmeden edemiyorum...

Fuarda, bahsettiğim gibi 2000 civarında katılımcı firma var. Burada on binlerce ürün, sistem sergilenmekte. Yüzlerce fotoğraf çektik. Burada sadece bir kaç tanesine yer verebileceğim.

Güney Girişi (Messe Süd)






İçine ettiğimiz şeyin teknolojisine hayran kaldım.Vakum, temizleme, arıtma, az su kullanımı...


Nereden,
nereye...

Esen kalın.

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-