Şimdi kreşli olduk...

OğulMonk kocaman olmuş da kreşe bile gidermiş.
3 yaşını doldurur doldurmaz OğluMonk'u kreşe verdik. 2 Temmuz 2010 Cuma kreşteki ilk günüydü. Kısa bir süre sonra OğulMonk'a bir de kızkardeş geleceği için şimdiden kreşe verelim dedik. Çünkü kardeşi geldiken sonra gönderecek olursak kendisini ikinci plana itilmiş hissetmesin istedik.

Sıpayı "oğlum kocaman olmuş da okula da gidermiş" gazı ile götürdük, teslim ettik görevlilere.

Kreşe bir girişimiz vardı ki çok sakin...


Bir de çıkışımız vardı ki kaçarcasına...

İlk defa aile ortamından başka bir yerde kendi başına kalacağı için biz de çok heyecanlıydık. Hatta hanım bir ara vermeyelim, yarın-öbür gün getirelim diye vazgeçmeye bile kalktı ama ha bir gün önce ha bir gün sonra nasıl olsa gerçekleşecek bir olayı daha fazla ertlemenin de pek bir anlamı yoktu.

Yavrumuzu gözyaşları içinde akşam geri gelip alacağımız sözünü vererek bıraktık. Akşam geldiğimizde yine gözyaşları içinde teslim aldık oğlumuzu. Biraz üzmüş oradaki öğretmenlerini ve ablalarını. Hep bizi aramış, merdivenlere kaçmış sürekli.

Pazartesi günü görüşme ve bir daha ablalarını üzmeme sözü vererek ayrıldık. İlk günümüz böyle geçti.

Şöyle bir gerçek var ki evlat sahibi olmayan bilmiyormuş: Allah hiç kimseyi evladından ayırmasın, evlat acısı vermesin. Allah evladı uzakta, askerde, gurbette olanlara sabır versin; bir an önce birbirlerine kavuştursun.
Oğlumuzu, ilkokula, üniversiteye, askere göndereceğimiz; baş göz edeceğimiz günler de gelecek mi acaba...

Esen kalın.

2 yorum:

Maşallah BabaMonk; sizin de dediğiniz gibi Allah kimseyi evlatlarından ayırmasın,son paragrafı okurken bir an 22-23 yıl öncesine gidiverdim birden,aynı duyguların benzerini yaşamıştık büyük oğlumun küçüklüğünde,,şimdide torun sevelim diye bekliyoruz,ama nerde ?. 25 yaşına geldi hala bekletiyor bizi,neredeyse Kardeşi önüne geçecek onun.
Bunları latife olsun diye söyledim,şöyle geriye bakınca yıllar göz açıp kapatıncaya kadar çabucak geçiyor,hani 20 25 yıl sonra sende benim duygularıma hasıl olacaksın demek istiyorum,yeterki onlar sağolsun,Allah acılarını göstermesin.Oğlunuz kısa zamanda bu sendromu atlatır sizinde içiniz rahatlar.Sağlıklı günler dilerim.

Teşekkür ederim. İnşallah bize de evlatlarımızın kep törenini görmek nasip olur.

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-