Bahçenize iglo evi yapmak ister misiniz?

Hobit Evi Yapmak İsterseniz

Ülkemizde son yıllarda bir inşaat furyası gidiyor ki sormayın gitsin. Her tarafta yüksek yüksek binaların, toplu konutların inşaatları yükseliyor. Her yıl yapılan on binlerce eve rağmen çok ilginçti ki fiyatlar da sürekli yükseliyor. Bu evleri kim alıyor, kimler oturuyor benim aklım almıyor yıllardır.

Bizler 'lüks' apartman dairelerine yüzbinlerce lira ödeyip içine sıkışırken elin Steve Areen diye bir adam kendi kendine iglo tarzında ev yapmış. Aşağıda yapım aşamalarını göreceğiniz bu hobit evini 9bin $ (9.000 amerikan dolarına) mal etmiş hem de her şey dahil, havuzu hatta teras katı bile... (Arsa bedava galiba)


Evin yapımında çoğunlukla doğal malzemeler kullanmış.
Önce kendine bir yer beğenmiş, merkezi işaretleyip bir çubuk ve ip yardımıyla sınırını belirlemiş.

Sonra da kafasındaki plana göre tuğlaları iglo benzeri, bir küre oluşturacak şekilde dizmiş.


Dizmiş, sıvamış.



"Aha buralar var daha önceden hep tarlaydı" bakışı.
Karadenizli müteahhit gibi dikilmiş dama, eller kıçında. Albay duruşlu derlerdi askerde...

Bayağı bir şeye benzemiş artık.

Evin yatak odası. Zaten her küre bir oda. Yalnız bu odanın stereo kulaklık gibi duran pencereleri cereyan yapar Steve amca,, sonra kafanı üşütürsün. Banyodan çıkar çıkmaz ıslak saçla yatma emi.

Yatak odası ve tam ortopedik yatak. Visco-stabil malzemeden.


Mutfak küresi

Banyo da iyiymiş
Lavaboya bayıldım. Duvardaki tespih mi? Abdest alma yeri o halde burası.

Terası da yapmış, oooh gel keyfim gel. Püfür püfür.





İnsan böyle bir evde yaşamak istiyor amma ve lakin iklimin de buna müsait olması gerekiyor. Sen gel de kapı pencere açık yat Steve kardeş Eskişehir'de, vallahi kıçın donar geceleri.

Ayrıca mevzuat denen bir hadise var bizde. Öyle kafana göre ev yapamazsın buralarda. Tayland'da yap kimse bir şey demiyor sana ama hiç olmazsa evin fotoğraflarını çekip de sitende bari yayınlama, canımız çekiyor bizim de.

...

Bir de aklıma bir şey takıldı, kardeş sen 55" LCD televizyonu nereye koyacan? Öyle içe kavruk duvarda güzel durmaz ki, çanak anteni de unutmuşsun zaten.

Hajjar Gibran diye bir adam varmış bu Steve'in de arkadaşı oluyormuş. Hani "Ben de istiyorum bu evlerden bana ne bana ne" derseniz size kurs veriyormuş. İletişim için tıklayınız: http://www.thegibrancenter.com/dome-building.html

Ulen millette ya para çok ya da vakit...


Kaynaklar:
http://www.steveareen.com/
http://www.viralnova.com/dream-dome-home-thailand/

ÖY. @Esk, 20 Mart 14


0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-