Sabır küpleri ile yapılan mozaik tablo

Küplerle yapılmış bir mozaik tablo

Tasarımcı ve bir küpist olan Pete Fecteau tamı tamına 4242 adet Rubik Küpü kullanarak,  Martin Luther King Jr.'ın  "Büyük Rüyası" olarak adlandırılan bu portreyi oluşturmuş.

3x3'lük sabır küplerini (sabır, sinir, zeka, ezber, Rubik's, akıl küpü, sihirli küp, renk küpü  de denmekte) bilgisayar ortamında belirlemiş olduğu şekle göre tek tek biçimlendirip, doğru yerine yerleştirerek bu 5.8m x 2.6m boyutlarındaki tabloyu oluşturmuş çılgın adam. Bu devasa tablonun ağırlığı 454 Kg tutmakta. Tablonun, sergilendiği yarışmada 30 binden fazla ziyaretçisi olmuş bu arada. Arkadaş da iyi bir tanıtım yapmış böylece.


küpler tek tek yapılırken
 
Bu işin bir de maliyeti var elbet. Toplam maliyeti  9000 $ civarında tutan bu işlem için KickStarter.com isimli web sayfası aracılığı ile destekçiler ve yatırımcılar bulmuş. Michigan 2010 ArtPrize adlı yarışmaya katılmak üzere girişmiş olduğu bu tablonun yapımında 6 gönüllü de destek vermiş. Küplerin çevrilerek renklerinin oluşturulması 40 saat sürmüş, 5 saat kadar da her kübün doğru yere yerleştirilmesi tutmuş.

Pete'nin bir de http://buttonpresser.com/ isimli web sitesi var. Bu sitede benzer mozaiklerin nasıl oluşturulabileceğine dair bilgiler veriliyor ve bir de kitap satışı yapılıyor.




Bu da bir başka mozaik tablo çalışması



Kaynaklar:
http://petefecteau.com/2011/04/15/dream-big/
http://freshome.com/2011/11/08/dream-big-rubik%E2%80%99s-cubes-portrait-of-martin-luther-king-jr/
http://www.youtube.com/watch?v=B5PbpSb7d94

Etiketler: Erno Rubik, rubics, rubik, sabır, sinir, zeka, çözüm, çözmek, yapmak, mozaik, tablo, müze, sergi, yarışma,

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-