Savunma Sanayi Buluşması – Teknik İnceleme Gezisi @ Bursa


SASAD ve BÜSİAD’ın düzenlediği “Savunma Sanayi Buluşması – Teknik İnceleme Gezisi”
savunma sanayinde hizmet vermekte olan sanayiciler ile Bursa'lı sanayicilerin tanışması açısından yararlı bir organizasyon oldu. Altın Ceylan Tesisleri'nde düzenlenen programa katılan konuşmacılar ve işin uzmanları yerli üretimin önemine vurgu yaptı.

Programın ilk gününde açılış konuşmalarını sırasıyla,
BÜSİAD Başkanı - Oya COŞKUNÖZ YÖNEY
SASAD Genel Sekreteri - Kaya YAZGAN
BTSO Başkanı – Celal SÖNMEZ
Bursa Valisi – Şahabettin HARPUT
Savunma Sanayi Başkanı Murad BAYAR
yapmıştır.



Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda ise firmalar birebir görüşme ve tanışma imkanı bulmuştur.


Akşam yemeği ise Almira Otelde Sn. Oya Coşkunöz YÖNEY'in ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Buluşmanın ikinci gününde SASAD üyesi sanayiciler firmaların tesislerinde inceleme ziyaretlerinde bulunmuşlardır.

---

Bu buluşmada dikkatimi cezbeden konu; Bursa sanayisinin, sanayicilerinin ve çalışanlarının özellikle de Ankara'da konuşlanmış savunma sanayi sektöründen çok farklı olmalarıdır. Örneğin Bursa'daki imalatçılar genellikle senelik binler-yüzbinler üzerinden seri imalat üzerine çalışırken savunma sanayideki seri imalatın anlamının yıllık 10-100 arasında olmasıdır. Savunma sanayide terminler haftalar - aylar bazında iken özellikle otomotivde saniyeler hesaplanmaktadır. Savunma sanayinin ArGe ağırlıklı çalışıyor olması ve dolayısıyla Türkiye'de en çok ArGe mühendisinin Savunma Sanayi sektöründe istihdam edilmiş olmasıdır.

Buna karşın Bursa sanayisinin, özellikle otomotiv sektörünün ihtiyacına cevap verebilecek şekilde makine parkı ve altyapısı son derece iyi ve imalat kapasitesi etkileyici şekilde büyüktür.

Her iki sektörün birbiri ile aynı dili konuşarak işbirliği yapabilmesi durumunda muazzam bir sinerjinin ortaya çıkacağına hiç şüphe yoktur.


Ö.YILDIZ / 20 Nisan 2012 @ Eskişehir

.

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-