Yolun açık olsun SunAtolia

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Anadolu Güneş Takımı, yeni araçları "SunAtolia" ile Avusturalya yolcusu. Dünyanın öbür ucundaki Avusturalya'yı kuzeyden güneye 3000km'den fazla yolu sadece güneş enerjisi kullanarak geçmeye çalışacaklar.

Ekip bugün yeni araçlarını AÜ Yunusemre Kampusü Öğrenci Merkezi Salonu'nda düzenlenen, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Enver SUVACI, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş ÖZAYDEMİR'in de katıldığı bir toplantı ile basına tanıttı.



Dünyadan birçok üniversitenin katıldığı, dünyanın en büyük ve en önemli Güneş Enerjisiyle Çalışan Araba Yarışı olan ‘World Solar Challenge in AVUSTRALIA’ da hem ülkemizi, hem Eskişehir'imizi hem de Anadolu Üniversitesi'ni temsil edecek olan Anadolu Güneş Takımı'na şahsım adına başarılar dilerim.

Takımın çok çalıştığını, iyi bir araç hazırladıklarını ve daha da önemlisi inançlı ve istekli olduğunu çok yakından biliyorum. Katılmanın dahi büyük bir başarı olduğu bu uzun ve zorlu yarıştan başarılı bir sonuçla dönmelerini diliyorum ve döneceklerine de inanıyorum.

Yolunuz açık olsun Anadolu Güneş Takımı, yolun açık olsun SunAtolia.

.

0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-