İlginç bir intihar vakası


23 Mart 1994 yılında Ronald OPUS isimli bir kişinin cesedini inceleyen adli tabip adamın kafasına isabet etmiş olan bir mermi ile öldüğüne karar verdi. Olay ve adamın geride bıraktığı intihar notu incelenince merhumun 10 katlı bir binanın tepesinden intihar amacıyla atladığı ortaya çıktı. İlginç olan ise Ronald’ın atladıktan sonra tam da 9 kattan geçerken camdan dışarı doğru gelen bir merminin tesadüfen kafasına isabet etmiş olmasıydı. Daha da ilginç olan ise ne atlayanın ne de merminin çıktığı silahı ateşleyenin 8. katta bir koruma ağı olduğundan haberlerinin olmamasıydı. O gün pencereleri temizleyen görevliler tedbir olarak 8. kata bir koruma ağı germişlerdi. Dolayısı ile eğer Ronald’ın kafasına mermi isabet etmemiş olsaydı, Ronald ağa takılıp yere düşmeyeceği için ölmeyecekti yani intiharını başaramayacaktı.

Normalde 10. kattan atlayarak ölmek istemesine rağmen 9. katta kafasına gelen bir mermi ile ölmüş olması Ronald’ın intihar etmiş olması gerçeğini değiştirmeyecekti yani kafasından vurularak bir cinayete kurban gitmiş sayılmayacaktı. Fakat mademki yere düşmeyerek 8. katta takılıp kurtulacaktı, gel gör ki 9. kattan geçerken kafasından vurulmuştu bu durumda olaya cinayet gözüyle bakılmalıydı. Olay bu yönde araştırılınca 9. katta, tam da o anda yaşlı bir karı kocanın şiddetli bir şekilde tartışmakta olduğu ortaya çıktı. Adamın elinde bir silah vardı ve öfkeyle karısına doğrulttuğu silahın tetiğini çekmişti. Bu durumda her ne kadar adam hedef aldığı karısını ıskalamış olmasına rağmen o sırada düşmekte olan Ronald’ı pencerenin önünden geçerken kafasından vurmuş olduğu için olay bir cinayetti ve katil de yaşlı adamdı. İşin ilginci yaşlı adam da karısı da silahın her zaman boş durduğuna; yaşlı adamın zaman zaman karısını korkutmak amacıyla öfkeyle silahı çıkarıp salladığına son derece emindiler. Zaten yaşlı kadın da kocasının bu huyunu bildiğinden pek de aldırış etmezdi. Demek oluyordu ki silah yanlışlıkla doldurulmuştu, yani olay bir kazaydı.



Araştırma ilerleyince bir tanıktan öğrenildi ki yaşlı çiftin oğlu silahı gizlice doldurmuştu. Babasının annesini zaman zaman silahla tehdit ettiğini bilen bu hain evladın amacı babasının annesini vurarak öldürmesini sağlamaktı. Bu durumda anne ölecek baba da katil olacaktı. Böylece zaten maddi olarak zor durumda olan ve annesinden gelen maddi destek de kesilmiş ola hain evlat hem annesinden intikam almış olacak hem de mirasa kavuşacaktı.

Daha sonra anlaşıldı ki yaşlı çift uzun zamandır kavga etmez olmuştu. Bu durumda hain evladın da maddi sıkıntısı iyiden iyiye artmıştı. Babasının da bir türlü annesini vurarak öldürememiş olması da evladı iyice bunalıma sokmuştu. Bunalıma giren hain evlat yani bizim intihar eden Ronald Opus 23 Mart 1994’de anne ve babasının 9. katta yaşamakta olduğu 10 katlı binanın tepesine çıkarak kendi hayatına son vermek üzere aşağıya atlamış ama takdir-i ilahi olarak tam da 9. katın önünden geçerken babasının annesine sıkmış olduğu merminin annesini ıskalayıp pencereden dışarı çıkması ve kendi kafasına isabet etmesi nedeniyle ölmüştü.

Dosya intihar olarak kapatıldı.


Bu hikâyeyi severim, zaman zaman da dost sohbetlerinde anlatırım. Bu olay çok ilginç bir dava olarak özellikle 90’ların sonunda çok konuşulmuştu. (O zamanlar ben üniversite öğrencisiydim, bir HomePage’de okumuştum). O tarihlerde internetin hayatımıza yeni yeni giriyor olması, özellikle de chat odalarının yaygın olarak kullanılması ile bu konu uzun süre gündemde kalmıştı.

Geçenlerde nereden geldi bilmiyorum yine aklıma takıldı, bloguma taşıyayım face’de paylaşayım istedim. Önce kısa bir araştırma yaptım. Wiki bunu da atlamamış, http://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_Opus adresinde olayı ayrıntıları ile vermiş. Yukarıdaki yazıyı da buradan çevirdim; birebir çeviri değildir. Meğerse bu olay gerçek değilmiş, Don Harper Mills isimli bir zat-ı muhteremin AAFC’nin (American Academy of Forensic Sciences) 1987’deki bir resmi ziyafeti sırasında anlatılan bir hikâyeymiş. Daha sonra bu hikâye dilden dile gezer, internet ortamında yayılırken 1994 tarihli bir olay olarak yeniden yazılmış, hatta daha sonraları bazı film ve dizilerde de işlenmiş.

Sağlıcakla kalın.

Kaynaklar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_Opus
http://www.truthorfiction.com/rumors/r/ronaldopus.htm
http://www.ilhamhikayeleri.com/ilginc-bir-intihar-vakasi/

1 yorum:

Birinin ölmesi gerekmiş. Ölmüş.

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-