Oradaydım: 17. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Eskişehir 2013

17. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Eskişehir 2013

TÜRKONFED'in (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) tarafından düzenlenen 17. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının destekleriyle Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Zirveye Kemal DERVİŞ, TÜRKONFED Genel Başkanı Süleyman Onatçı, TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz, ESİAD Başkanı Aydın Bandırma, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Valisi Güngör Azim TUNA ve çok sayıda davetli katıldı.

ESİAD Başkanı Aydın BANDIRMA, "Çağdaş Türkiye’nin yeni yüzü Eskişehir'e hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasına, "her yı sonunda tüm üyeleri bir araya getiren Girişim ve İş Dünyası Zirvesini, 2013 TDKB Ajansının destekleriyle bu yıl Eskişehir'de düzenlediklerini belirtti.

ESIAD Başkanı Aydın BANDIRMA açılış konuşmasını yaparken

Brookings Enstitüsü Küresel Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi Kemal DERVİŞ, ESİAD'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "TÜRKONFED 17. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi"nde, "Finansal Kriz Sonrası Dönemde Küresel Ekonomide Değişimler ve Türkiye'nin Uyum Süreci" konularında bilgi verdi; "Yüzde 6'nın üstünde bir büyüme, yüzde 6'nın altında bir cari açığı gerçekleştirdiğimiz anda 2023 hedeflerine gerçekten çok yaklaşabiliriz" dedi.

Kemal DERVİŞ konuşmasını yaparken


TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, 2013 dünya ekonomisini değerlendirdiği konuşmasında, eğitim durumunun gelişmesine yönelik radikal adımların atılmasını ve Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verilmesini istedi.

TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz’da yaptığı konuşmada, küresel ekonomik kriz yaşayan ülkelerin artık yavaş yavaş toparlanmaya başladığını söyledi. Yılmaz, büyük firmaların çözüme yatırım yaptığını, Türkiye’deki istikrar ortamının devam ettiği sürece yatırımların da devam edeceğini konuşmasının sonuna ekledi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem YILMAZ

Konuşmaların ardından, Moderatörlüğünü Doç. Dr. Yılmaz Kılıçaslan’ın yaptığı “Türkiye Orta Gelir Tuzağından Nasıl Çıkar” adlı panel düzenlendi.

Zirvenin ikinci gününde Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın konuk konuşmacı olarak katılımda bulundu ve oturumda “Türk Dünyasında Yatırım Hedefleri” ile ilgili düşüncelerini paylaştı, Türk işadamlarını Azerbaycan'a yatırım yapmaya davet etti.


Diğer Okuma Adresleri:
http://www.esiad.web.tr/default.asp?page=26&prc=1&id=128
http://www.dunya.com/dervis-2023-hedefinin-recetesini-verdi-210795h.htm
http://www.haberturk.com/gundem/haber/900859-sayin-erdoganda-basbakan-olmadan-once-abdye-gitti
http://www.eskisehir.gov.tr/tr/haberler/5146-is-dunyasinin-zirvesi-eskisehir-de-bulustu-5146.html



0 yorum:

Benzer Yazılar

Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-